Ce să pui în pilaf, ca să iasă cremos. Ingredientul secret care înmoaie perfect orezul și îi dă o textură lipicioasă
Pilaful de orez se numără printre preparatele preferate ale românilor. În restaurante sau gătit acasă, pilaful reușește să cucerească gurmanzii nu doar cu gustul său special, ci și al texturii cremoase. Există un secret care te ajută să gătești cel mai cremos preparat cu orez și legume.
Nu trebuie să fii un expert în arta culinară pentru a găti pilaf, căci este suficient să cunoști câteva mici secrete care te ajută să îl prepari ca la bunica acasă. Secretul constă în apă, mai exact, în cantitatea de lichid pe care o folosești.
Apa ajută orezul să capete o textură cremoasă
Fie că este un preparat de sine stătător sau servit ca și garnitură, cu sau fără carne, pilaful va rămâne mereu alegerea gospodinelor care vor să pregătească ceva simplu, rapid dar extrem de gustos de mâncare.
Pe lângă ingrediente și modul de preparare al acestora, există alte câteva chestiuni de care trebuie să ții cont atunci când gătești pilaf de orez. Este vorba despre oala în care faci preparatul, deoarece aceasta trebuie să fie cu fund dublu. Așa te asiguri că orezul nu se va lipi și nu vei da greș cu mâncarea.
Câtă apă trebuie folosită pentru un pilaf de orez cremos
Este important de știut faptul că anumite tipuri de orez absorb cantități de apă diferite. Un exemplu: orezul cu bob scurt necesită mai puțină apă, comparativ cu orezul cu bob lung, unde trebuie să mărești cantitatea de lichid.
Un tipar după care te poți ghida este următorul:1:3, adică o ceașcă de orez la trei cești de apă. De asemenea, acest „truc” poate fi aplicat pentru mai multe rețete care conțin orez.
Desigur, în funcție de preferințe și de tipul de orez folosit, poți opta și pentru o cantitate mai mare de apă, dar ai grijă să nu exagerezi.
Dacă dorești să obții un pilaf mult mai cremos și mai umed, poți pune 3 cești de apă pentru 1 ceașcă de orez.