Ce să pui în piure, să iasă fără cocoloașe. Numai bucătarii de la restaurantele de lux știu acest truc

Piureul este, fără nicio urmă de îndoială, una dintre cele mai iubire garnituri de mâncare din întreaga lume. Totuși, mulți fac o greșeală care îi „distruge” complet gustul. Click! îți arată cel mai simplu truc pentru ca preparatul să-ți iasă ca la restaurant.

Piure de cartofi / Sursă foto: Pixabay
Piure de cartofi / Sursă foto: Pixabay

Celebrul vlogger culinar Bărbosu a publicat, pe canalul lui de Tik Tok, un video în care dezvăluie ce trebuie să faci ca piurelul să îți iasă cremos și perfect, exact ca la restaurant, sau poate mai bun.

„Cel mai mare dușman al piureului este apa, ea nu are niciun gust. Așa că după ce îi fierbeți, trebuie să îi lăsați să se scurgă măcar două minute. Apoi, grasimea trebuie integrată, treptat, la fel ca la maioneză.

Eu folosesc smântână lichidă în loc de lapte, e musai să fie încălzită, așa că puteți puneți puțină smântână, apoi o bucățică de unt, apoi iar smântână, apoi iar lapte. Vedeți ce cremos e?”, spune în video vloggerul culinar.

Scurtă istorie a piureului

Antoine-Augustin Parmentier, un farmacist al armatei franceze, a fost capturat în timpul războiului de 7 ani de la mijlocul anilor 1700. În timp ce era închis, el fost nevoit să trăiască cu rații de cartofi, mâncare considerată atunci pentru animale.

Totodată, în acea vreme, se credea că oamenii iau lepră, dacă servesc la masă cartofi. Teama a fost atât de răspândită încât francezii au adoptat o lege împotriva lor în 1748.

Dar, obligat de circumstanțe, Parmentier a descoperit, în închisoare, ca cartofii nu erau mortali. De fapt, erau destul de gustoși. După eliberarea sa la sfârșitul războiului, farmacistul a început să facă prozelitism cu conaționalii săi despre minunile tuberculului.

Cum a dovedit că nu se moare de la cartofi

El a reușit să dovedească acest lucru dezvăluind toate modalitățile delicioase în care ar putea fi servit, inclusiv piure. Până în 1772, Franța a ridicat interdicția de cartofi. Secole mai târziu, puteți comanda piure de cartofi în zeci de țări, în restaurante, de la fast-food la mese rafinate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
familie  foto   Shutterstock jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zodii pixabay jpg
conopida bere jpg
cub horoscop 2 gif
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
Zacusca FOTO Shutterstock jpg
index webp
Horoscop jpg
pexels gustavo fring 4127640 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net