Ce trebuie să faci pentru ca friptura sa nu se usuce. Secretele pentru a fi suculentă și delicioasă

Una dintre cele mai mari provocări din bucătărie constă în gătirea fragedă și suculentă a cărnii pe care vrem să o gătim. Există însă șanse foarte mari ca atunci când nu este pregătită corect să ne alegem cu un rezultat final dezamăgitor, fiind uscată.

Sfaturi culinare pentru a găti carnea / foto: Pixabay
Sfaturi culinare pentru a găti carnea / foto: Pixabay

Marii bucătari vin în atenția oamenilor cu o serie de sfaturi esențiale pentru a gătit carnea cât mai corect. Iată de ce anume trebuie să țineți cont. 

Pașii necesari pentru a găti carne fragedă și gustoasă

Alegerea cărnii: Alegeți o carne proaspătă și de calitate. Unele tipuri de carne sunt natural mai suculente decât altele. De exemplu, friptura de carne de vită, precum antricotul sau mușchiul, sunt de obicei mai suculente decât friptura de porc.

Marinarea: Marinarea cărnii înainte de gătire poate adăuga umiditate și arome suplimentare. Puteți folosi amestecuri de ulei, oțet, ierburi și condimente pentru a crea o marinadă care să îmbunătățească gustul și să mențină carnea suculentă.

Temperatura și timpul de gătire joacă și ele un rol important, motiv pentru care este necesar să țineți carnea la o temperatură potrivită și pentru un timp adecvat pentru tipul de carne ales. De obicei, temperaturile mai scăzute și timpul mai lung de gătire pot ajuta la menținerea umidității în carne și la păstrarea suculenței. Folosiți un termometru pentru a verifica gătirea cărnii și evitați supra-gătirea.

Sigilarea cărnii: Prăjirea sau sigilarea cărnii înainte de a o găti poate ajuta la păstrarea sucurilor în interiorul cărnii. Sigilarea se face de obicei la foc înalt pentru câteva minute pe fiecare parte, astfel încât exteriorul cărnii să se închidă rapid și să păstreze suculența în interior.

Lăsarea cărnii să se odihnească: După ce ați terminat gătitul, lăsați carnea să se odihnească timp de câteva minute înainte de a o tăia. Acest lucru permite redistribuirea sucurilor în interiorul cărnii, ceea ce ajută la menținerea suculenței și frăgezimii. 

Adăugarea de lichide în timpul gătirii: Adăugarea unui pic de lichid, cum ar fi supa sau vinul, în tava de gătit poate ajuta la menținerea umidității în timpul procesului de gătire și poate adăuga și mai multe arome cărnii.

Urmați aceste sfaturi și veți obține o friptură suculentă și delicioasă de fiecare dată!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
ciorbă de pui jpeg
Horoscop FOTO Shutterstock (3) jpg
horoscop shutterstock 440905510 jpg
Dexcar3 jpg
image png
zodii pixabay jpg
dependenta de sex jpeg
fericire freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net