Cât de recomandat este să mănânci carne cu cartofi. Ce spune Mihaela Bilic

Carnea cu cartofi reprezintă unul dintre preparatele tradiționale pe care românii le iubesc și le consumă frecvent. Cu toate acestea, există o dilemă în privința efectelor asupra organismului, iar medicul nutriționist Mihaela Bilic a venit cu clarificări în cadrul emisiunii "Doctor de bine". Într-o dezbatere despre nutriție și alimentație echilibrată, Mihaela Bilic a vorbit despre miturile legate de asocierea dintre carne și cartofi și subliniază importanța echilibrului în dieta zilnică.

Mihaela Bilic. Foto: arhiva.
Mihaela Bilic. Foto: arhiva.

Mituri despre carnea cu cartofi

Mulți se întreabă dacă asocierea dintre carne și cartofi este sănătoasă sau dăunătoare pentru organism. Mihaela Bilic demontează aceste mituri, arătând că această combinație este, de fapt, una dintre cele mai sănătoase și echilibrate din punct de vedere nutritiv. Medicul nutriționist atrage atenția asupra influenței dietele proteice și a ideii că această asociere ar fi nocivă.

Mihaela Bilic argumentează că percepția greșită asupra asociării dintre carne și carbohidrați provine de la promovatorii dietei proteice, care susțin că astfel de combinații ar trebui evitate. Însă, medicul nutriționist subliniază că este o greșeală să considerăm această asociere drept dăunătoare, menționând că este, de fapt, "lucrul cel mai sănătos și echilibrat din punct de vedere nutritiv".

De ce carnea cu cartofi este benefică

Mihaela Bilic clarifică că există o confuzie între obiectivul de a slăbi și cel de a menține sănătatea. Eliminarea făinoaselor și a cartofilor din dietă pentru a slăbi poate aduce organismul în dezechilibru. Pentru cei care doresc să mănânce echilibrat și să-și mențină greutatea, medicul nutriționist susține că o farfurie ideală trebuie să conțină atât carne, cât și făinoase și legume.

Asocierea dintre carne și cartofi este un preparat iubit de români, iar Mihaela Bilic demontează miturile care o înconjoară. În loc să privim această combinație ca pe o greșeală sau o opțiune nesănătoasă, medicul nutriționist ne îndeamnă să apreciem echilibrul pe care această asociere îl aduce în dieta noastră zilnică. Este important să înțelegem că fiecare persoană are nevoi nutritive diferite și că o alimentație variată și echilibrată este cheia unei vieți sănătoase.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Traditii de Florii jpg
pensie jpg
Fagul imparatului png
ocna mures jpg
Regele Charles  GettyImages jpg
439899984 2637790709761372 8663448278139324788 n jpg
15aae50a190c8adbd0df703e1bc213d2 jpg
sat pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net