Chec cu smochine, rețeta pas cu pas
După ce vei gusta din acest minunat chec cu smochine vei dori să-l prepari și a doua oară, și a treia oară ...
Ingrediente chec cu smochine
- 7 ouă,
- 60-70 g fructoză,
- 210 g făină,
- 1 praf de sare,
- 150 g smochine uscate,
- 1 sfeclă roşie coaptă,
- 1 esenţă vanilie.
Mod de preparare chec cu smochine
Tai smochinele în sferturi. Baţi albuşurile spumă cu fructoza și sarea. Adaugi gălbenuşurile, esenţa şi pui treptat făina cernută, amestecând de jos în sus. După ce făina s-a încorporat, torni aluatul în forma unsă şi tapetată, pui smochinele şi sfecla roșie curățată de coajă și tăiată cubuleţe mici (ele se vor lăsa în aluat), nivelezi şi baţi tava de masă, ca să elimini bulele. Coci în cuptorul bine încins circa 25 de minute, stingi focul şi laşi să se răcească înăuntru, cu uşa întredeschisă. Checul poate fi servit!
Ce beneficii au smochinele
Pe lângă faptul că sunt delicioase, smochinele sunt și sănătoase. Consumate ca atare sau adăugate la prepararea deserturilor, smochinele sunt o sursă importantă de vitamine (A, C, E și K) și de minerale (calciu, fier, cupru), îmbunătățesc digestia, ajută la pierderea în greutate și previn apariția hipertensiunii arteriale. De asemenea, smochinele au grijă de sănătatea ochilor, protejează oasele și previn apariția mai multor tipuri de cancer.