Chec marmorat- Trică Maria Angelica
Ingrediente: 6 ouă, 250 g zahăr, 250 g făină, 3 linguri zahăr vanilat, 1 fiolă esenţă vanile, 3 linguri cacao, 1 linguriţă praf de copt, un varf de cuţit sare, zahăr pudră vanilat.
Mod de peparare: Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se bat albuşurile spumă tare, se adaugă gălbenuşurile frecate cu sare, apoi treptat făina amestecată cu praful de copt, şi esenţa de vanilie. Se unge o tavă de chec cu unt şi se tapetează cu făină, se toarnă 2/3 din compoziţie.
În compoziţia rămasă, se pune cacao şi se amestecă bine, pentru omogenizare, apoi se pune peste compoziţia albă. Se amestecă uşor la suprafaţă, apoi se pune tava în cuptorul încins şi se coace la foc potrivit 50 de minute. Când se mai răceşte, se pudrează cu zahăr pudră vanilat.
Poftă bună!
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!