Chifle rapide, fără drojdie și fără frământare. Rețeta pe care o poate face oricine
În condițiile în care drojdia este, în această perioadă, cel mai vânat aliment din magazine Mihaela Sava (Prăjiturela) a pregătit o rețetă foarte simplă de chifle pufoase, iar vestea bună este că nu ai nevoie de drojdie și nici nu trebuie să stai prea mult în bucătorie.
Drojdia a ajuns un aliment raqr zilele acestea, așa că gospodinele sunt nevoite să improvizeze, ca să nu fie nevoite să iasă prea des din casă, pentru a cumpăra pâine. Mihaela Sava le vine în ajutor, cu o rețetă foarte simplă, pentru care nu este nevoie nici de drojdie, nici de frământare.
Totuși, acest fel de chifle coapte nu se pastrează bine mai mult de o zi - două. Ce puteți face este să dublați sau triplați cantitatea, să păstrați aluatul la frigider și să coaceți câte chifle doriți. Aluatul ține la frigider chiar și 5 zile.
Ingrediente (pentru 4 chifle)
- 200 g făina albă de grâu
- 1 linguriță praf de copt sau 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1/2 linguriță sare
- 1/2 linguriță ierburi aromate (opțional)
- 150 ml kefir/iaurt de băut/iaurt/sana/lapte bătut
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 ou bătut sau 1 lingură de ulei de măsline pentru uns chiflele
- 1 lingură mix de semințe pentru presărat (opțional)
Mod de preparare
Într-un bol încapător amestecăm ingredientele uscate.Turnăm iaurtul și uleiul peste ingredientele uscate și le amestecăm cu o spatulă.Scoatem spatula și frământăm doar cât să obținem un aluat.Împărțim aluatul în 4 părți și formăm 4 bile.Punem bilele în tavă sau pe blatul de lucru, le acoperim cu o folie sau cu un prosop și lăsăm să se odihnească 10 minute.Ungem chiflele cu oul bătut sau cu ulei, presărăm peste ele semințe și le coacem 18-20 de minute la 200° (ideal cu funcția ventilație).
Găsiți și alte rețete savuroase aici. Pe Prăjiturela o puteți urmări și pe contul ei de Instagram.
Citește și:
Nu mai aveți făină în casă? Iată cum puteți face pâine fără făină
Cea mai bună ciorbă de lobodă dreasă cu iaurt. Rețeta lui Radu Anton Roman