Chifteluţe din dovlecei cruzi - Trica Maria Angelica
Ingrediente: 4 dovlecei, 2 ouă, 40 g făină, sare, piper, ulei, 100 g caşcaval ras sau smântână.
Mod de preparare:
Rade dovleceii de coajă, dă-i pe răzătoarea mare, sărează-i puţin, lasă-i 10 minute şi apoi scurge-i.
După ce s-au scurs de zeamă amestecă-i cu făina, ouăle, puţină sare şi puţin piper. Ia o tigaie, toarnă ulei şi pune-l pe foc să se înfierbânte. Ia cu lingura din compoziţia de dovlecei, pune în tigaie şi presează puţin ca să ia forma unei chiftea.
Prăjeşte-le pe o parte, apoi întoarce-le şi prăjeşte-le şi pe partea cealaltă.
Scoate-le şi presară peste ele caşcaval ras sau serveşte-le cu smântână.
Poftă bună!
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!