Ciorbă de perişoare cu carne de curcan – Monica Marton
Ingrediente necesare pentru perişoare
500 de grame de carte tocată de curcan50 de grame de orezo haşmă (şalotă)un ouun vârf de cuţit de sareun vârf de cuţit de piper
pentru ciorbă
doi morcoviun păstârnacun pătrunjelo felie de ţelinăun ardei grasdouă roşii mari şi coapteo ceapă mare, roşieo jumătate de legătură de pătrunjelpatru linguri de uleiun vârf de cuţit de sareun vârf de cuţit de piper
Preparare:
Spălaţi şi curăţaţi legumele. Răzuiţi morcovii, păstârnacul, pătrunjelul, ţelina, ardeiul gras, ceapa roşie, decoji roşiile coapte şi le tăiaţi cubuleţe.
Puneţi cratiţa, cu ulei, pe foc. Când uleiul este încins, adăugaţi ceapa roşie şi o căliţi un minut, apoi, adăugaţi şi restul legumelor, adică, morcovii, păstârnacul, pătrunjelul, ţelina, ardeiul gras şi le căliţi încă un minut. Adăugaţi, peste legume, 3-4 litri de apă, un vârf de cuţit de sare şi le lăsaţi să fiarbă până pregătiţi perişoarele.
Pentru perişoare, tocaţi mărunt haşma şi o amestecaţi cu carnea tocată, orezul spălat, oul, un vârf de cuţit de sare şi piperul. Faceţi biluţe din amestecul rezultat, acestea să fie de dimensiunea unui ou de prepeliţă. Cînd sunt toate perişoarele făcute biluţe, le puneţi în oală şi le fierbeţi 20 de minute, apoi, adăugaţi cubuleţele de roşii, un vârf de cuţit de piper şi le mai lăsaţi să fiarbă 5 minute. Stingeţi focul şi adăugaţi pătrunjelul spălat şi tocat. Poftă bună!