Ciorbă rădăuţeană – Laura Din
INGREDIENTE:
• un piept de pui;
• 4 pulpe de pui;
• 4 morcovi;
• un ardei kapia;
• un ardei gras;
• o rădăcina păstârnac;
• o rădăcina pătrunjel;
• rădăcina de ţelină;
• 6 gălbenuşuri;
• 5 capatane mici de usturoi;
• 4 linguri oţet de mere;
• 200ml smântână de gătit;
• 500g smântână grasă;
• sare, piper, bulgăraşi de savoare de la DeliKat;
• pătrunjel, mărar.
MOD DE PREPARARE:
1. Se pune carnea la fiert şi se spumează de câteva ori. Când nu mai lasă spumă se scoate într-un castron şi se lasă la răcit.
2. Apă în care a fiert carnea se împarte în două, jumătate se lasă la răcit, iar în cealaltă se fierb legumele.
3. Se curaţă toate legumele şi se taie în bucăţi mai mari, apoi se pun să fiarbă împreună cu carnea tăiată fâşii, în jumătate de oală cu apă.
4. Se adaugă sare, piper şi bulgăraşi de savoare.
5. Gălbenuşurile se amestecă cu sare şi piper, se adaugă smântână, usturoiul pisat şi oţetul, apoi se pune jumătatea de apă rămasă. Se amestecă bine şi se pune, puţin câte puţin, peste carne şi legume, amestecând uşor.
6. Se lasă să fiarbă puţin, se potriveşte gustul cu sare şi piper, apoi se adaugă pătrunjel şi mărar.
7. Când se serveşte, se poate adaugă oţet sau smântână după gustul fiecăruia.