Ciorba tradițională de potroace de care nu te vei mai sătura. Are un gust delicios și se prepară foarte ușor
Este o rețetă tradițională delicioasă, care poate fi pregătită foarte ușor și în propria bucătărie. Ciorba de potroace nu are nevoie decât de câteva ingrediente simple, iar la final veți avea o mâncare gustoasă și sănătoasă.

Ciorba de potroace este un preparat delicios, care poate fi pregătit foarte ușor și în propria bucătărie. Cu numai câteva ingrediente simple veți putea pregăti o mâncare sănătoasă și gustoasă, de care nu vă veți mai sătura!
De ce ingrediente este nevoie
Din fericire, nu este nevoie de prea multe ingrediente complicate pentru a pregăti această ciorbă tradițională. Practic, tot ce trebuie să aveți la îndemână sunt un kilogram de spinări, aripi, gâturi și gheare de pui. De asemenea, vă mai trebuie și jumătate de kilogram de pipote și inimi, trei morcovi, o rădăcină de pătrunjel, un păstârnac, o felie generoasă de țelină, două cepe, sare și piper.
În plus, vă mai trebuie și 1 – 2 ardei roșii, 120 de grame de orez, un litru de zeamă de murături, 6 – 8 gălbenușuri de ou, 500 de grame de smântână și puțin leuștean. După ce ați pregătit toate aceste ingrediente, veți putea începe să gătiți.
Cum se pregătește ciorba de potroace
Potrivit savoriurbane.com, primul pas pe care trebuie să îl urmați este să tăiați pipotele în fâșii și inimile în două, iar apoi să decojiți și să spălați morcovii, țelina și rădăcina de pătrunjel. Apoi, legumele trebuie tăiate în cubulețe cât mai mici, iar apoi să le căliți puțin în tigaie, alături de o lingură de ulei.
Ceapa și ardeii vor trebui tocați separat, după care veți pune toate măruntaiele într-o oală, alături de un litru de apă și puțină sare. Acum, carnea trebuie lăsată la fiert vreme de aproximativ o oră. Mai departe, veți adăuga în oală zarzavaturile călite, ceapa, ardeii, puneți puțin piper și mai lăsați la fiert vreme de jumătate de oră.
Apoi, după ce a fiert carnea, veți pune în ciorbă și orezul, care va trebui să fiarbă 20 de minute. Bucățile de carne cu os trebuie dezosate, iar apoi veți pune zeama de murături în ciorbă, alături de carnea dezosată.
Ciorba va mai fierbe cam 4 – 5 minute, după care veți bate gălbenușurile de ou cu smântână, puțină zeamă de la ciorbă și verdeață. La final, totul va fi pus în oală, iar ciorba va avea un gust de-a dreptul delicios.


































