O nouă fabrică de ouă lichide se va deschide în România. Cererea pentru acest tip de produse este ridicată pe piața Uniunii Europene
O sumă uriașă urmează să fie investită în țara noastră pentru construirea unei fabrici de ouă lichide. Nu mai puțin de zece tone de produs finit vor fi produse în fiecare zi la noua fabrică ce va fi construită în Caransebeș.

O a doua fabrică de ouă lichide urmează să fie construită în România, după ce prima de acest fel și-a deschis porțile chiar luna trecută. Nu mai puțin de 1,5 milioane de euro urmează să fie investiți de către grupul Agroland pentru a construi noua fabrică de la Caransebeș. Dacă totul merge bine, fabrica va fi deschisă chiar anul viitor și va produce zece tone de produs finit în fiecare zi.
De asemenea, între 2027 și 2028 vor fi dezvoltate și linii de produse derivate, cum ar fi omlete, sosuri și maioneze. La nivel european există un deficit de ouă lichide, motiv pentru care Agroland speră să beneficieze de contextul economic favorabil. Exporturile vor reprezenta undeva între 40% și 50% din vânzări.
Fabrica va fi construtiă la Caransebeș
Cele mai multe produse urmează să fie trimise către Europa de Vest, iar compania speră să ajungă la afaceri de aproximativ un miliard de lei până în anul 2030. Această fabrică își va deschide porțile anul viitor, fiind cea de-a doua de acest fel din țara noastră.
Prima fabrică de ouă lichide din România a fost deschisă recent, chiar luna trecută. Ea a fost construită în Costeștii de Vale, în Dâmbovița, de către producătorul Toneli. Pentru acest proiect au fost investiți cinci milioane de euro, iar fabrica produce 5.000 de tone în fiecare an.
Este a doua fabrică de acest fel din România
Ouăle lichide sunt, practic, produse alimentare ce au fost obținute prin spargerea ouălor proaspete de găină. Apoi, acestea sunt omogenizate și pasteurizate, după care sunt depozitate în recipiente ermetice. Acest produs a fost gândit pentru a îmbunătăți siguranța alimentară și pentru a reduce risipa în industria HoReCa.
Aceste ouă sunt disponibile fie ca produs integral, adică cu gălbenuș și albuș, fie separat. În plus, procesul de pasteurizare elimină microorganismele patogene și ajută produsul să reziste mai mult timp.



































