Click! îţi dă o reţetă gustoasă pe zi: Gogoşi cu dulceaţă
Ingrediente: 1 kg făină, 3 linguri zahăr, 25 g drojdie, 1 pliculeţ zahăr vanilat, 1 linguriţă esenţă de rom, coaja rasă de la o lămâie, 100 g zahăr pudră, 400 g dulceaţă, 1 vârf de cuţit de sare, ulei pentru prăjit, zahăr pudră.
Preparare: se amestecă drojdia cu zahărul, 3 linguri făină şi 100 ml apă călduţă.
Se presară puţină făină, se acoperă cu un şervet mai gros şi se lasă vasul la cald 15 minute.
Se cerne făina într-un castron, se face o adâncitură în mijloc şi se toarnă plămădeala.
Se adaugă sarea, zahărul vanilat, coaja de lămâie şi romul şi se frământă până se obţine un aluat potrivit de tare, adăugând treptat apă călduţă.
Se lasă la dospit. Se întinde o foaie groasă de 0,5 cm. Se pune din 10 în 10 cm câte o lingură de dulceaţă.
Se acoperă cu cealaltă foaie, se presează cu degetele peste foaia de jos, printre porţiunile cu dulceaţă.
Se decupează cu ajutorul unui pahar. Se lasă 15-20 de minute la crescut, se apasă cu degetul în mijloc, apoi se prăjesc.
Mai multe reţete găseşti în noul număr al revistei “Click! Poftă Bună”
Câştigă un storcător de fructe
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste?
Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem! Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa redacţiei Ziarul Click!, Şoseaua Fabrica de Glucoză nr. 21, sector 2, Bucureşti, cu menţiunea pe plic „Pentru reţeta săptămânii" sau pe adresa de e-mail retetasaptamanii@click.ro.
Cea mai gustoasă şi arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă în paginile de sănătate şi va fi premiată cu un storcător de fructe!