Click! îţi dă o reţetă gustoasă pe zi- «Supă-cremă de mazăre »
Ingrediente: 500 g mazăre uscată, 300 g carne de pui afumat (piept sau copane), 2 cepe, 2 morcovi, 3 linguri ulei de măsline, sare, piper, crutoane de pâine prăjită cu usturoi.
Preparare: se taie carnea cuburi şi se căleşte în ulei bine încins, apoi se scoate din grăsime şi se păstrează caldă. În locul ei, se pune mazărea spălată, scursă şi se căleşte câteva minute, la foc potrivit, amestecând permanent.
Se toarnă peste ea 1,5 l apă caldă, se adaugă morcovii şi cepele tăiate bucăţi mari şi se lasă să fiarbă, la foc mic. Se strecoară mazărea şi legumele, păstrând zeama.
Se trec legumele prin blender, transformându-le în piure fin. Se toarnă zeama în oală, se adaugă piureul de mazăre şi legume, carnea, se potriveşte gustul de sare şi piper şi se lasă să fiarbă împreună 2-3 minute. Se serveşte supa fierbinte, adăugând direct în farfurie crutoane cu usturoi.
Mai multe reţete găseşti în noul număr al revistei “Click! Poftă Bună”
Câştigă un storcător de fructe
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste?
Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem! Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa redacţiei Ziarul Click!, Şoseaua Fabrica de Glucoză nr. 21, sector 2, Bucureşti, cu menţiunea pe plic „Pentru reţeta săptămânii" sau pe adresa de e-mail retetasaptamanii@click.ro.
Cea mai gustoasă şi arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă în paginile de sănătate şi va fi premiată cu un storcător de fructe!