Click! îţi dă reţeta câştigătoare de la cititori: Tort cu «parfum de toamnă»
Câştigătoarea noastră se numeşte Elena Angheluţă. Ea va primi un set de cafea
Ingrediente:
4 ouă170 g zahăr80 ml lapte160 g făina2 linguri cacaoo linguriţă praf de coptesenţă de vanilie câteva picăturiPentru cremăDulceaţă de gutui 5 linguricremă de mascarpone 1 cutie de 250 grfrişcă lichidă 250 mlzahăr pudră 2 linguriSirop250 ml apă100 gr zahăresenţă de rom câteva picăturiMod de preparare: Începem cu blatul. Vom separa gălbenuşurile de albuşuri. Batem spumă albuşul cu zahărul, adăugăm gălbenuşurile amestecate cu esenţa după care treptat adăugăm făina în care a fost încorporat praful de copt şi cacaoa. Încorporăm bine cu o spatulă adăugăm şi lăpticul şi amestecăm usor. Pregătim o tava pentru copt o tapetăm cu hârtie şi adăugăm compoziţia şi dăm la cuptor pentru 25 minute. Când e gata îl lăsăm să se răcească apoi îl vom tăia în două. Facem siropul, însiropăm şi pregătim crema.Batem frişca cu zahărul pudră când e gata bătută adăugăm crema de mascarpone şi dulceaţa de gutui. Amestecăm bine să se încorporeze toate ingredientele. Pe blatul gata insiropat adăugăm un strat de cremă şi aşezăm partea a doua de blat şi deasupra punem restul de cremă. Nivelăm uşor şi presărăm deasupra ciocolata dată prin răzătoare.