Click! îţi dă reţeta câştigătoare de la cititori- Turtă dulce cu ghimbir
Câştigătoarea noastră este Anca Bunea. Ea va primi colecţia de cărţi „Delicii în bucătărie”.
Ingrediente: 200 g unt moale, 240 g zahăr, 3 ouă, 240 g melasă, 180 ml apă fierbinte, 600 g făină albă, 1 1/2 linguriţă ghimbir măcinat, 1 linguriţă bicarbonat de sodiu, 1 linguriţă scorţişoară măcinată, 1/2 linguriţă sare.
Preparare: Într-un castron se bate untul cu zahărul până se obţine o cremă uşoară. Se adaugă ouale; se bat la viteză mică încă două minute. Se adaugă treptat melasa dizolvată în prealabil în apa fierbinte.
Se combină făina, ghimbirul, bicarbonatul, scorţişoara şi sarea; se adaugă treptat în mixtură. Se bat la viteză mică încă un minut. Se toarnă într-o tavă de copt unsă, de 32cm x 22cm x 5cm.
Se coace la 175˚C, 30-35 de minute, sau până când o scobitoare înfiptă în mijlocul prăjiturii iese curată. Se răceşte pe grătar şi se taie în funcţie de preferinţă, pătrate, roburi sau rotund.