Coroniţă de porc umplută - Carmen - Ana Dobrică
Ingrediente: 2 kg file de porc cu os, 500 g carne tocată porc, 100 ml ulei, 100 ml vin alb, 1 ardei California portocaliu, 1 ardei California roşu, 1 ardei gras, 1 morcov, 1 fir de praz, 2-3 căţei usturoi, 2 ouă, 5 felii toast HapiHap, tarhon, cimbru, rozmarin măcinat, amestec mexican de condimente, condimente pentru legume, pătrunjel verde, sare.
Garnitură: cartofi natur şi măsline negre.
Mod de preparare:
Legumele se spală, apoi se curăţă de cotoare sau coajă.
Fileul de porc cu os se unge cu puţin ulei, apoi se presară bine cu un amestec de condimente: tarhon, cimbru, rozmarin măcinat, amestec mexican de condimente.
Fileul astfel presărat se lasă 30 de minute la rece.
În acest timp ardeii îi tăiem cubuleţe, morcovul se rade mărunt, iar prazul se taie julien.
Feliile de pâine se taie cubuleţe de 1 cm.
Într-o crăticioară se pune puţin ulei şi se adaugă legumele tăiate şi se călesc uşor 5 minute.
După călirea legumelor adăugăm şi carnea tocată şi le lăsăm împreună pe foc 15 minute, amestecând încontinuu.
Când carnea este gata, se trage de pe foc, se răceşte 10 minute şi se adaugă pâinea cubuleţe şi ouăle.
Adăugăm sare după gust, puţin tarhon, cimbru şi usturoiul zdrobit.
Scoatem fileul cu os din frigider, apoi încercăm uşor să-i unim capetele dându-i formă de coroniţă.
Folosim un ac şi o aţă mai rezistentă, coasem capetele să nu iasă umplutura de legume şi carne tocată, ce va fi introdusă în mijlocul coroniţei.
Pregătim o tăviţă, adăugăm 200 ml apă, vinul şi 2 linguri de ulei.
Aşezăm coroniţa în mijlocul tăviţei, apoi cu ajutorul unei linguri adăugăm uşor umplutura.
Introducem la cuptor pentru 50 de minute, în acest timp avem grijă să completăm cu apă, dacă este cazul şi să stropim coroniţa din sfert în sfert de oră cu sosul format.
Ornăm cu pătrunjel verde.
Poftă bună!
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!