Cotelet de berbecuţ - Dragomir Cristina
Ingrediente pentru 2 porţii: 6 bucăţi cotlet de berbecuţ, 3 linguri de ulei, 1 ceaşcă vin roşu sec, 1 lingură sos de soia, 1 lingură zahăr tos, 1 vârf cuţit sare, 1 vârf cuţit piper, 1 linguriţă amidon, 200 g cartofi, 1/2 salată verde, 1 lingură oţet, cimbru, 20 grame unt, mărar.
Mod de preparare
Cotletele se aşează pe un platou şi se condimentează cu sare, piper, cimbru şi se stropesc cu ulei.
Se lasă la macerat, la rece, câteva ore. Ele vor fi preparate pe grătar. Separat, într-o crăticioară amestecăm vinul, zahărul, sos de soia şi piper şi punem pe foc.
Din acestea preparăm un sos de vin, în care, pentru a căpăta o consistenţă cremoasă, adăugăm amidonul dizolvat în prealabil în puţin vin rece.
Cartofii se decojesc şi se taie cuburi. Se fierb în apă cu sare până se înmoaie dar nu aşteptăm să se facă praf în oală.
Salata se spală foarte bine şi se condimentează cu sare, piper şi oţet după gust.
Montăm pe farfurie o porţie de salată, o porţie de cartofi pe care îi stropim cu unt topit şi îi ornăm cu mărar tocat mărunt, 3 cotlete de berbecuţ pe care le învelim în sos de vin. Restul ţine doar de imaginaţia fiecăruia.
Poftă bună!
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!