Cremă de zahăr ars
Gustul unic al cremei de zahăr ars a fost descoperit în urmă cu sute de ani, însă nu se ştie exact cine a avut ideea genială de a coace amestecul de ouă, lapte şi zahăr. Cunoscută astăzi şi sub denumirea franceză de crème brûlée, crema de zahăr ars a apărut menţionată, întâia oară, în anul 1691, în cartea de bucate semnată François Massialot. La începutul secolului al XVIII-lea, deliciosul desert a fost botezat în engleză „burnt cream“ sau „cremă arsă“. Se crede că originile cremei sunt cu mult mai vechi, pentru că ouăle erau folosite în bucătărie, ca agent de îngroşare, încă de pe vremea romanilor.
Cremă de zahăr ars. Reţeta clasică – Ingrediente
1 l lapte10 ouă200 g zahăr½ linguriţă scorţişoară1 vârf cuţit de sare
Pentru caramel200 g zahăr50 ml apă
află modul de preparare pe clickpoftabuna.ro