Cum prepari rețeta Gabrielei Lucuțar – concurentă la „Mâncare pe care”, de la Acasă
Gabriela Lucuțar, concurentă la cea mai nouă emisiune de gătit de la Acasă, a pregătit o rețetă de pachețele de primăvară filipineze, bună de-ți lasă gura apă! Iată cum le poți prepara și tu, pas cu pas.
Ingrediente:
- 500g carne de porc tocată
- 500g creveți curățați și tăiați mărunt
- 2 morcovi mari, tocați mărunt
- o ceapă albă, tocată
- 3 căței de usturoi, tocați
- o lingură ulei de susan
- 2 linguri sos de soia
- 2 linguri sos de stridii
- 1/2 linguriță de sare
- 1/2 linguriță piper negru măcinat
- 1 ou mare, bătut
- ambalaje de patiserie pentru pachețele de primăvară
- ulei de floarea soarelui pentru prăjit
Vezi și: Variante de rețete diferite pentru salata de vinete ușoară pentru zilele călduroase de vară
Mod de preparare pachețele de primăvară filipineze
Prăjiți carnea de porc și creveții într-o tigaie cu ulei.
Amestecați morcovii, ceapa și usturoiul cu creveții și carnea de porc într-un castron mare.
Adăugați ulei de susan, sos de soia, sos de stridii, sare și piper în amestec.
Puneți un rulou de primăvară pe o suprafață de lucru cu un vârf spre tine (ar trebui să fie în formă de romb).
Puneți aproximativ 1 lingură de amestec în centrul ambalajului și întinde-o.
Îndoiți partea de jos a învelișului peste umplutură, rulând strâns pentru a menține rulourile de primăvară ferme.
Îndoiți părțile laterale ale ambalajului peste umplutură.
Ungeți marginea de sus a învelișului cu ou.
Rulați strâns, apăsând pentru a sigila marginea.
Puneți rulourile finite, cu cusătura în jos, pe o farfurie sau o foaie de copt până când sunt gata de prăjit.
Umpleți o oală mare cu un litru de ulei. Încinge oala la foc mediu-mare la 190°C. Prăjiți rulourile de primăvară în loturi, câte 4 sau 5, până devin ușor aurii, aproximativ 2 minute.
Scoateți cu o lingură cu fantă pe o farfurie tapetată cu un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei. Se servește cu sos.
Nu rata nici: Rețeta Andreei Esca de tartă cu legume de sezon. Un deliciu culinar!
Cum prepari sosul, la fel ca Gabriela Lucuțar
Ingrediente:
- ¼ cană sos de soia
- 2 linguri de sos hoisin
- o lingură de apă
- 1 cățel de usturoi, tocat
- 1 linguriță ceapă verde, tocată
- ½ linguriță ulei de susan prăjit
- ½ linguriță zahăr alb
- ¼ de linguriță de ghimbir proaspăt tocat
Mod de preparare:
Combinați toate ingredientele într-un bol de servire.
Ce au spus concurenții când au gustat acest preparat:
„Chiar este foarte bun!” – Bebeto Yildirim
„Îmi place mult!” – Oana Ceauși
Locul ocupat de Gabriela Lucuțar în competiție: 2
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!