Cum se fac gogoșile turcești. Rețeta pas cu pas pentru desertul pufos și aromat
Gogoșile sunt foarte populare în țara noastră, iar rețeta este, din fericire, una simplă. Însă, dacă doriți gogoși ceva mai speciale, puteți folosi ingredientele secrete pe care doar gospodinele din Turcia le folosesc atunci când fac gogoși.

Această rețetă de gogoși este una delicioasă, care va fi gata rapid și ușor. În plus, nu vă trebuie decât câteva ingrediente simple pentru a pregăti aceste gogoși turcești gustoase.
De ce ingrediente este nevoie
Pentru a pregăti aceste gogoși delicioase aveți nevoie de 300 de grame de brânză de vaci, un ou, o lingură de zahăr pudră, 70 de grame de unt moale, puțină sare, un plic de zahăr vanilat, coaja rasă de la o jumătate de lămâie cât și de la jumătate de portocală, iar, nu în ultimul rând, vă trebuie și 75 de grame de făină.
De asemenea, pe lista ingredientelor se mai găsesc și 75 de grame de griș și o linguriță rasă de praf de copt. În același timp, pentru sirop vă trebuie 300 de grame de zahăr, 600 ml de apă, coaja rasă de la jumătate de lămâie și de la jumătate de portocală, cât și sucul stors al acestor fructe. În plus, vă mai trebuie și două plicuri de zahăr vanilat.
Cum se pregătesc aceste gogoși delicioase
Potrivit savoriurbane.com, pentru a pregăti aceste gogoși turcești trebuie să începeți prin a pune într-un bol brânza, oul, coaja rasă a fructelor, sarea și vanilia. Totul trebuie amestecat bine, după care veți adăuga și untul moale și zahărul pudră. Mai departe, se adaugă și făina, grișul și praful de copt și se amestecă bine.
Aluatul trebuie lăsat în frigider vreme de jumătate de oră, după care veți pune hârtie de copt pe o tavă și veți încinge cuptorul la 200 de grade. Din compoziție vreți forma bile mici similare cu chiftelele, care vor fi lăsate la copt vreme de 20 – 22 de minute.
Pentru sirop, veți pune apa și zahărul într-o oală, alături de cojile rase de fructe. Tot acum se adaugă și sucul de lămâie și de portocală, cât și vanilia. După ce a dat în fiert, siropul trebuie lăsat să clocotească vreme de 3 – 4 minute.
După ce gogoșile s-au răcit, ele trebuie puse în siropul care fierbe și lăsate la foc mic, cu capac, vreme de 10 minute. La final, veți avea o gustare delicioasă, la care veți dori să reveniți mereu!



































