Cum se fierb, de fapt, pastele. Trucul care le face mai bune ca la restaurant și pe care puține gospodine îl cunosc
Pastele se numără printre cele mai delicioase preparate, îndrăgite în special de români. Totuși, puține gospodine știu cum se fierb corect. Există o greșeală pe care mai mulți bucătari o fac, astfel că specialiștii vin cu un sfat prețios în acest sens.

Cum se fierb pastele
Pastele sunt un preparat specific italienesc, astfel că italienii știu exact cum să le pregătească pentru a avea un rezultat wow. Există o mulțime de rețete, însă cel mai important lucru este fierberea pastelor. Așadar, specialiștii recomandă un vas încăpător și mare, în care adăugăm 4-6 litri de apă la o pungă de paste de aproximativ un kilogram.
De ce este nevoie de o asemenea cantitate de apă? Ei bine, trebuie să știți că în acest fel, pastele nu se vor lipi și vor căpăta o textură moale. Atenție! Bucătarii de excepție spun că pastele trebuie adăugate în oala după ce apa a ajuns în punctul de fierbere, și nu înainte.
Trucuri speciale în fierberea pastelor
Un alt truc pe care puțini l-au știut până acum, este să adăugăm sare în oală atunci când apa fierbe. În acest fel, pastele vor ieși moi, delicioase și vor avea un gust unic. Majoritatea gospodinelor adaugă ingredientul încă de la început în vas, însă acest lucru reprezintă o greșeală.
Dacă te întrebi care este cantitatea de sare ideală, ei bine, aceasta se adaugă în funcție de gusturi și preferințe, însă chefii recomandă 1-2 linguri de sare la un kilogram de paste. Ingredientul are rolul de a da un plus de savoare pastelor.
Un alt lucru important în fierberea pastelor este să fie amestecate bine după ce se pun în apa fierbinte, pentru a evita să se lipească între ele. Neapărat trebuie să se țină cont și de timpul de gătire inscripționat pe ambalaj, dar și de tipul de paste care se pun la fiert pe aragaz.