Dana Războiu face îngheţată fără zahăr

simeon stalpnicul png

„Ce mănânci tu de arăţi aşa?!”. Este întrebarea pe care o primeşte adesea Dana Războiu, mai ales după ce a trecut de 40 de ani. Ea, însă, este rar mulţumită de ce vede în oglindă şi mereu îşi spune că ar trebui să mai dea jos 2-3 kg. De ce? Pentru că îi place să mănânce. A găsit, totuşi, soluţia – dieta vegană. Şi, odată cu ea, a descoperit o mulţime de reţete delicioase şi sănătoase.

„Doamne, cât de mult îmi place să mănânc! Este una dintre cele mai mari plăceri ale vieţii mele. Mâncarea şi vinul roşu tare şi sec. La vin nu exagerez, dar de mâncat vreau să mănânc mult. Soluţia pe care am găsit-o, din septembrie 2016, se numeşte veganism”, spune Dana Războiu pe blogul ei. Înainte de asta era o carnivoră feroce, îi contrazicea pe toţi veganii întâlniţi în cale, le explica faptul că fără proteine animale nu poţi face muşchi. Dar în acea toamnă, exact când ţinea o cură de detoxifiere, s-a întâlnit cu o prietenă care devenise vegană şi care arăta senzaţional.

Astfel, s-a convins să încerce şi ea. „S-au întâmplat următoarele: am slăbit 6 kg, am energie multă, am scăpat de adicţia de zahăr (până nu demult mă drogam cu dulciuri), mi-a crescut încrederea în mine, sunt mult mai sănătoasă şi am scăpat de celulită, fără aparate, fără tratamente”, explică ea. Acum mănâncă tot felul de legume, sub formă de supe, salate, sote sau sucuri verzi, multe oleaginoase (alune, nuci, seminţe, migdale, fistic), zilnic linte sau fasole şi orice fel de fruct, combinat cu iaurt de soya  sau de cocos, fără zahăr.

Ocazional, mănâncă germeni de diverse plante, orez sălbatic şi pâine integrală. „Este mai mult decât o dietă de slăbire, este un mod de viaţă care mie îmi aduce sănătate şi fericire”, adaugă ea.

simeon stalpnicul png
A învăţat să folosească fructele şi legumele în tot felul de preparate delicioase

Mulţi cu siguranţă se gândesc că omul a fost făcut carnivor şi că bunicii noştri au mâncat sarmale, slănină şi cârnaţi afumaţi, trăind până la 90 de ani. Însă Dana Războiu e conştientă de diferenţa dintre generaţii. „Bunicii mei, care au trăit până la 93 de ani, nu stăteau jos decât atunci când mâncau sau când erau la biserică. Munceau 8-10 ore pe zi. În fiecare zi. Totul se făcea manual, arat, semănat, plivit, cules, încărcat în căruţe, depozitat. Nu aveau menajeră, nici aspirator, nici maşină de spălat vase, nici automobil, nici supermarket lângă casă. Cred că ardeau în medie 4.000-5.000 Kcal pe zi. Cum arată viaţa mea la oraş în comparaţie cu a lor? Chiar dacă, prin reducere la absurd, aş merge la sală în fiecare zi, fără pauză, nu voi putea egala niciodată cantitatea de efort fizic pe care bătrânii o făceau doar ca să supravieţuiască”, explică fosta prezentatoare tv.

Nu i-a fost deloc greu să-şi adapteze dieta la stilul actual de viaţă. Mai ales că a descoperit o mulţime de reţete delicioase şi sănătoase, care se fac extrem de rapid. Acum, vara, îngheţata o prepară acasă în doar 5 minute. Nu conţine nici zahăr, nici grăsimi. “Vrei o îngheţată pe care o poţi mânca şi când ţii cură de slăbire, şi când ţii post? Ai nevoie de o banană congelată, 3 linguri de fructe de pădure congelate şi un blender rezistent. Lasă-le 2-3 minute să se dezgheţe superficial, apoi pune-le în blender. E sănătate curată. Poţi să o decorezi cu nuci, cu fulgi de cocos sau de ciocolată. Eu am mereu banane feliate şi congelate, nu se ştie niciodată când mă apucă pofta de îngheţată”, mai spune Dana. 

Suc din legume

simeon stalpnicul png

Ai nevoie de puţin broccoli, kale, măr verde, lămâie, castravete, ghimbir şi multă mentă. Legumele se curăţă, se pun în blender, iar sucul obţinut se diluează cu puţină apă şi se bea dimineaţa, pe stomacul gol. Este hidratant şi plin de vitamine. 

Iaurt de soia cu seminţe de chia

simeon stalpnicul png

Iaurtul vegetal de soia sau de cocos poate fi combinat în foarte multe feluri. Dana Războiu îl preferă cu seminţe de chia, pentru aportul lor de proteine. Lasă seminţele în apă sau în lapte de migdale pentru 15 minute, până se fac gelatinoase. Adaugă un strat de cereale integrale, un strat de iaurt, unul de fructe. Mai poate combina iaurt natural cu fructe de pădure şi quinoa.

cub florin zamfirescu png
mugur mihaescu jpg
marilyn monroe
BeFunky collage (18) jpg
Rica Raducanu, Facebook jpg
Declic Ministrul Mediului
grig chiroiu, cristina deleanu, eugen cristea jpg
cub bromania png
Alina Parnescu face carieră în muzica populară FOTO Arhivă personală A.P.
Ministrul german al Apărării Lambrecht a vizitat Odesa FOTO Profimedia
image
image
image
image
horoscop
woman 4214744 1920 jpg
prietenie
echipamente sportive electronice 2 jpg
smartphone sursa pexels com jpg
plinta decorativa parchet (2) jpg