De ce se adaugă o lingură de mălai în compoziția sarmalelor. Un truc folosit de bucătăresele din Moldova
Pentru sarmale gustoase, fragede și proaspete pentru cât mai multe zile, iată de ingredient trebuie să adaugi în compoziția lor. Îți vei impresiona familia și apropiații la mesele de sărbători.

Sarmalele sunt nelipsite de pe mesele românilor, mai ales în perioada sărbătorilor. Fie că sunt în foi de varză sau de viță de vie, din carne sau de post, nu ai cum să dai greș cu un astfel de preparat. Și dacă până acum te întrebai cum ai putea să le gătești, astfel încât să rămână fragede cât mai mult timp, iată că răspunsul îl primești din partea gospodinelor din Moldova.
Sfatul moldovencelor: mălai în compoziția de sarmale
În Moldova, gospodinele obișnuiesc să adauge în compoziția pentru sarmale o lingură de mălai, deoarece frăgezește carnea și textura proaspătă va fi păstrată pentru mai multe zile.
Amestecul de carne folosit face diferența atunci când pregătim faimoasele sarmale. Proporția clasică este de aproximativ 70% porc și 30% vită, dar poate fi ajustată în funcție de preferințele fiecărei gospodine.
De asemenea, orezul, ceapa și verdeața care fac parte din compoziția umpluturii pentru sarmale au un rol important. Ceea ce multe gospodine nu știau însă este că adăugarea unui cartof ras fin, și stors de zeamă, ajută la frăgezirea sarmalelor.
Ce recomandări face chef Cătălin Scărlătescu
Celebrul bucătar Cătălin Scărlătescu a venit cu câteva sfaturi care privesc sarmalele pregătite cu ocazia sărbătorilor de iarnă, și nu numai. Juratul de la MasterChef recomandă călirea cepei înainte de a fi pusă în compoziție.
„Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper.
Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conţinutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bulion“, spunea Cătălin Scărlătescu, care adaugă și o bucată de afumătură în oala cu sarmale, pentru un gust și o aromă aparte.


































