Desertul cu care Gabriela Cristea și-a impresionat familia: „Am văzut rețeta și am zis să o încerc și eu la un moment dat”
Gabriela Cristea a reușit să aducă zâmbete în familia sa cu un desert simplu, dar spectaculos. Inspirată de o rețetă văzută online, vedeta a decis să o pună în practică, iar rezultatul a fost pe placul tuturor. Brioșele pufoase, cu cremă de alune la mijloc și topping crocant, au devenit rapid vedetele mesei și au transformat o zi obișnuită într-un moment dulce de răsfăț.

Gabriela Cristea a împărtășit cu fanii săi o rețetă delicioasă de brioșe cu cremă de alune, pe care a descoperit-o online și care s-a dovedit a fi un succes total în familia ei. Vedeta a mărturisit că ideea i-a venit după ce a urmărit postările Anei Ciornei.
„Îmi plac multe rețete pe care le postează Ana Ciornei pe @kitchenaffairyt. Am văzut rețeta asta de brioșe în urmă cu ceva vreme și mi-am zis că o să o încerc și eu la un moment. Azi a fost acel moment dat. Mulțumesc, Ana! Toată familia a fost fericită”, a scris Gabriela Cristea pe pagina sa personală de Facebook.
Rețeta de brioșe cu cremă de alune
Ingrediente:
240 g zahăr brun
4 ouă
extract de vanilie
200 ml ulei
250 ml lapte
250 g mascarpone sau smântână grasă
500 g făină
100 g cacao
15 g praf de copt
50 g alune de pădure
50 g fulgi de ciocolată
100 g Nutella sau altă cremă de alune
Mod de preparare:
Se pun câteva linguri de cremă de alune pe o foaie de copt și se lasă la congelator. Cât timp se întărește crema, într-un bol se amestecă zahărul brun, vanilia și ouăle. Se adaugă uleiul și laptele, apoi mascarpone. Într-un alt bol se cerne făina împreună cu cacaoa și praful de copt, după care se toarnă peste amestecul lichid.
În fiecare coșuleț de brioșă se pune o lingură de aluat, crema de alune scoasă de la congelator, apoi încă o lingură generoasă de aluat. Se presară alunele de pădure și fulgii de ciocolată deasupra. Se coc la 180°C timp de 25-30 de minute.
Se servesc calde și, după cum spune Gabriela Cristea, „aduc bucurie întregii familii”. Poftă bună!



































