Desertul perfect de toamnă! Ștrudel cu dovleac

În această perioadă, când serile devin mai răcoroase, o plăcintă cu dovleac aduce nu doar mirosul inconfundabil al toamnei, ci și căldura și confortul unei rețete tradiționale, pline de savoare. Gustul dulce și parfumat al dovleacului, combinat cu aluatul fraged, transformă fiecare felie într-o bucurie culinară, perfectă pentru a fi savurată alături de o cană de ceai fierbinte.

Desertul perfect de toamnă! Ștrudel cu dovleac
Desertul perfect de toamnă! Ștrudel cu dovleac

Desertul perfect de toamnă! Ștrudel cu dovleac

Ingrediente

Pentru umplutură: 1 kg dovleac ras, 100 g zahăr, 1 linguriță scorțișoară

Pentru aluat: 25 g drojdie proaspătă, 50 g unt topit, 1 linguriță zahăr, 350 ml apă caldă, 500 g făină, 1 praf de sare, zahăr pudră, pentru decor.

Mod de preparare

Mai întâi, amestecă drojdia proaspătă cu zahărul și puțină apă caldă. Las-o să stea 5-10 minute, apoi toarn-o peste făină și începe să frămânți. Adaugă treptat apa și amestecă bine, încorporând untul în fir subțire. Continuă să frămânți până obții un aluat fin, care nu se mai lipește de mâini. Acoperă vasul și lasă aluatul să dospească.

Pentru umplutură, pune dovleacul și zahărul într-o cratiță pe foc. Amestecă până când dovleacul se înmoaie și sucul se evaporă. Oprește focul și lasă compoziția să se răcească.

Presară făină pe blatul de lucru, împarte aluatul în două și întinde-l în foi subțiri cu sucitorul. Așază prima foaie într-o tavă tapetată, adaugă umplutura, nivelează și rulează. Repetă procedura cu a doua foaie. Coace plăcinta în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 40 de minute. Servește plăcinta presărată cu zahăr pudră.

Beneficiile dovleacului pentru sănătate

Dovleacul este bogat în vitaminele A, C și E, care sunt esențiale pentru sănătatea pielii, sistemul imunitar și vederea. În special, vitamina A, sub formă de beta-caroten, este prezentă în cantități mari și ajută la menținerea sănătății ochilor și la protecția împotriva degenerescenței maculare. Vitamina C susține, de asemenea, sistemul imunitar și promovează producția de colagen. Dovleacul conține antioxidanți puternici, precum beta-carotenul, care contribuie la neutralizarea radicalilor liberi din organism. Acești compuși protejează celulele împotriva stresului oxidativ, reducând riscul de boli cronice, cum ar fi bolile de inimă și cancerul. Studiile arată că dietele bogate în alimente cu antioxidanți ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire și la prevenirea inflamațiilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zodii norocoase jpg
horoscop saptamana 5 11 august webp
ciorba de perisoare jpeg
mujdei de usturoi jpg
WhatsApp Image 2024 09 19 at 6 01 05 PM jpeg
horoscop saptamana 23 29 septembrie webp
ridurilor 1536x1024 jpg
1 masca de fata care albeste tenul cum se prepara wwsx jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net