Dulceață de dovleac - Monica Marton
Ultima actualizare:
Ingrediente:
2 kg de dovleac plăcintar,
4 mere,
2 lămâi,
3 păstăi de tonka,
2 lingurițe de cardamom macinat,
1,5 kg de zahăr,
200 ml de apă.
Preparare:
Spălaţi şi curăţaţi dovleacul și merele și le tăiați în cubulețe. Puneţi la foc mediu apa cu zahărul, amestecând continuu în oală, până se topește zahărul. Cînd zahărul este topit, adăugaţi zeama de lămâie, cubulețele de dovleac și măr şi continuaţi prepararea lor termică 30 de minute. Adăugați cardamomul și păstăile răzuite de tonka și mai fierbeți dulceața pentru 20 de minute. Cînd dulceaţa este fiartă şi borcanele sterilizate, o aşezaţi în borcanele pe care le puneţi la dustulit. Poftă bună!