Elwira Petre dezvăluie cum gătește hrișca. Iată o rețetă gustoasă, sănătoasă și ușor de pregătit

Elwira Petre vine în atenția internauților cu o rețetă inedită, mai puțin populară față de mâncărurile tradiționale - mâncare de hrișcă. Iată cum o pregătește soția lui Mihai Petre pentru a avea un gust excepțional. 

Elwira Petre - Foto: Arhiva Click!
Elwira Petre - Foto: Arhiva Click!

În ultima perioadă, Elwira Petre a început să posteze tot mai des diverse rețete de mâncăruri și deserturi. Recent, aceasta și-a surprins plăcut comunitatea de fani cu împărtășirea rețetei de mâncare de hrișcă. 

„Are foarte multe proteine, nu conține gluten și este foarte bogată în minerale și vitamine”

Cu toate că hrișca nu este un aliment des consumat în țara noastră, există persoane care se bucură de gustul și proprietățile sale, și reușesc să o gătească într-o manieră delicioasă și gustoasă. 

„Oare cât de populară este hrișca în România? Eu o ador de mică și mă bucur tare mult că le place și fetelor mele, mai ales ca înlocuitor al orezului. Are foarte multe proteine, nu conține gluten și este foarte bogată în minerale și vitamine. În plus, are și un index glicemic destul de scăzut. Este foarte ușor de preparat: pur și simplu se fierbe în apă sărată timp de 25-30 de minute”, începe postarea de pe Instagram a vedetei. 

Ce ingrediente folosește și cum le prepară

Pentru călit în unt clarifiat:

  • 1 morcov
  • 1 mică căpățână de țelină
  • câteva tulpini de apio
  • 1 ceapă roșie
  • 1 fir de praz
  • 1 roșie
  • 1 conservă mică de concentrat de roșii
  • unt clarifiat (pentru călit)

Condimente:

  • 3 frunze de dafin
  • rozmarin proaspăt
  • 2-3 cuișoare
  • câteva boabe de piper roșu
  • sare
  • piper

Altele:

  • vrăbioară, tăiată bucățele
  • apă (pentru slow cooking)
  • hrișcă fiartă (pentru servit) sau piure (opțional)

Mod de pregătire

„Rețeta pe care o pregătesc eu mereu, spre încântarea alor mei, este aceasta: Prima dată călesc în unt clarifiat un morcov, o mică căpățână de țelină, niște tulpini de apio, ceapă roșie, praz, o roșie, împreună cu o conservă mică de concentrat de roșii. Condimentele pe care le folosesc sunt: 3 frunze de dafin, rozmarin proaspăt, 2-3 cuișoare, câteva boabe de piper roșu, sare și piper.

După ce legumele sunt moi, adaug vrăbioară tăiată bucățele și mai las totul la foc mic încă 15 minute.

Acum urmează partea de slow cooking. Trebuie să completați cu apă până ce carnea este complet acoperită, dar să nu umpleți toată oala — nu facem ciorbă. 

Se acoperă cu un capac și se pune la cuptor, la 160-170 de grade, timp de 2-3 ore. Carnea se va frăgezi și o veți putea servi cu hrișcă fiartă. Sau cu piure, dacă nu v-am convins cât de bună este hrișca. Dacă pregătiți rețeta, sper să vă placă! Poftă bună!”, a conchis Elwira Petre. 



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Horoscop, foto shutterstock jpg
Sarmale foto shutterstock 1238342146 jpg
horoscop, foto shutterstock jpg
Horoscop, foto Shutterstock jpg
horoscop, foto shutterstock jpg
image png
Supa crema, Bontea, foto Shutterstock, Instagram jpg
hanorac oversize jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net