Friptură de miel cu sos de usturoi - Oana Bordea

image
Friptură de miel cu sos de usturoi

Ingrediente: o pulpă de miel, 5 cepe verzi, 2 fire usturoi verde, 4-5 cartofi medii, 1 morcov, 1 ardei gras roşu, sare, ulei şi pătrunjel.

Sos usturoi: 4-5 căţei usturoi, 3-4 fire de pătrunjel, 100 g smântână, sare.

Mod de preparare: pulpa se spală bine şi se amestecă cu cartofii tăiaţi în jumătate, morcovul tăiat rondele şi ceapa şi usturoiul mărunţite şi ele.

Se adaugă şi ardeiul împreună cu sarea şi pătrunjelul şi se lasă la marinat circa 1 oră.

Se pune în cuptor într-o tavă acoperită cu folie de aluminiu, iar în momentul în care carnea este destul de pătrunsă se dă jos folia pentru a se rumeni.

Separat se face un sos din 4-5 căţei de usturoi pisaţi cu sare şi pătrunjel. Se adaugă 100 g de smântână şi se serveşte alături de friptură.

Poftă bună!

Trimite şi tu o reţetă delicioasă!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!

mihaela cernea cu sotul craioveanu costin  db 11 19 2007 2 01 35 PM JPG
cub ileana stana ionescu alexandru arsinel png
andreea marin si cove jpg
Amal și George Clooney (8) jpg
david si victoria beckham
maurice munteanu
foto1 dolari shutterstock 253550602 jpg
Kristina Cepraga Dana Savuica E OK sa fii vedeta 2018 jpeg
Mircea Geoană Foto Captura video FB
Reuniunea Consiliului de Securitate al ONU EPA-EFE
image
image
image
image
horoscop
woman 4214744 1920 jpg
prietenie
echipamente sportive electronice 2 jpg
smartphone sursa pexels com jpg
plinta decorativa parchet (2) jpg