Fursecuri cu nucă de cocos şi bezea - Aluculesei Brînduşa
Ingrediente pentru fursecuri:
-1 cană de făină de grâu 300 g,
-100 g margarină,
-2 ouă,
-200 g nucă de cocos,
-2 linguri de zahăr,
-50 ml.vin.
Ingrediente pentru bezea:
-2 albuşuri,
-2 linguri de zahăr,
-1 lingură de zahăr vanilat,
-ornamente în formă de inimioare,
-2-3 picături de colorant alimentar.
Mod de preparare:
Se pune făină de grâu într-un vas şi se adaugă peste ea margarină, ouăle, nuca de cocos, zahărul şi vinul şi se face un aluat fraged pe care îl vom pune la frigider şi îl vom lasă cel puţin o oră. Scoatem aluatul îl întindem sub formă de foaie şi decupăm diferite forme, pe care le aşezăm pe o foaie cerată în tavă.
Punem la mixat albuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat şi mixăm până obţinem o pastă foarte densă,adăugăm câteva picături de colorant alimentar şi continuăm mixarea.
Punem crema de bezea într-un posh şi ornăm biscuiţii apoi presurăm ornamente sub formă de inimioare şi dăm tavă la cuptor la foc iute pentru 15 minute.Să aveţi poftă dragilor!