Gogoşari şi kiwi în oţet diluat - Daniela Gorgorin
Ingrediente: 1 kg gogoşari, 3 kiwi, 750 ml apă, 250 ml oţet, o linguriţă sare, 5-6 linguri zahăr, boabe de muştar, foi de dafin, piper, rondele de hrean.
Mod de preparare:
1. Speli gogoşarii întregi după care îi feliezi. Fructele de kiwi după ce le speli le cureţi de coajă şi le tai rondele subţiri.
2. Pregăteşti marinata din apă, oţet, sare, zahăr, piper şi foi de dafin şi o pui la fiert. Atunci când marinata dă în clocot opăreşti gogoşarii timp de câteva minute.
3. Scoţi gogoşarii din marinată, îi scurgi şi-i laşi la răcit. Apoi, pui în borcane gogoşarii şi rondelele de kiwi cu boabe de muştar şi bucăţele de hrean. Torni marinata călduţă deasupra şi închizi bine borcanele.
Trimite
şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!