Gogoșari umpluți cu varză, murați în oțet. Cea mai simplă rețetă pentru conservele de iarnă
Gogoșarii umpluți cu varză roșie sunt printre cele mai populare și gustoase murături și se potrivesc de minune cu orice fel de mâncare, în special asezonați cu o friptură de porc.
Mai mult, se face și repede și nu este deloc costisitoare. Este o rețetă de murături la îndemâna oricui.
Ingrediente:
20 gogoșari
2 kilograme varză
½ kilogram morcov
1 bucată țelină frunze+rădăcină
600 mililitri apă
400 mililitri oțet
30 grame sare
20 grame zahăr
1 foaie dafin
piper boabe
2 lingurițe muştar boabe
150 grame hrean.
Mod de preparare:
Varza se toacă mărunt. Morcovii şi ţelina se dau pe răzătoare şi se adaugă peste varză. Se adaugă sarea (15 g/ 1 kg amestec) şi frunzele de ţelină tocate mărunt, dar nu uita să păstrezi câteva frunze tăiate. Se amestecă.
Gogoşarii se spală şi se îndepărtează cotoarele şi toate seminţele. Apoi se umplu cu amestecul de varză și se acoperă cu rondele de morcov sau ţelină. Se aranjează în borcane.
Se pune la fiert oţetul, apa, 10 g zahăr, 10 g sare, piperul boabe, foaia de dafin, frunzele de ţelină, boabele de muştar. În locul boabelor de muştar se poate folosi hrean, conform delicatesa.ro.