Gogoșari umpluți cu varză, murați în oțet. Cea mai simplă rețetă pentru conservele de iarnă

5 octombrie 2021
image
Foto: delicatesa.ro

Gogoșarii umpluți cu varză roșie sunt printre cele mai populare și gustoase murături și se potrivesc de minune cu orice fel de mâncare, în special asezonați cu o friptură de porc.

Mai mult, se face și repede și nu este deloc costisitoare. Este o rețetă de murături la îndemâna oricui.

Ingrediente:

20 gogoșari

2 kilograme varză

½ kilogram morcov

1 bucată țelină frunze+rădăcină

600 mililitri apă

400 mililitri oțet

30 grame sare

20 grame zahăr

1 foaie dafin

piper boabe

2 lingurițe muştar boabe

150 grame hrean.  

Mod de preparare: 

Varza se toacă mărunt. Morcovii şi ţelina se dau pe răzătoare şi se adaugă peste varză. Se adaugă sarea (15 g/ 1 kg amestec) şi frunzele de ţelină tocate mărunt, dar nu uita să păstrezi câteva frunze tăiate. Se amestecă.

Gogoşarii se spală şi se îndepărtează cotoarele şi toate seminţele. Apoi se umplu cu amestecul de varză și se acoperă cu rondele de morcov sau ţelină. Se aranjează în borcane.

Se pune la fiert oţetul, apa, 10 g zahăr, 10 g sare, piperul boabe, foaia de dafin, frunzele de ţelină, boabele de muştar. În locul boabelor de muştar se poate folosi hrean, conform delicatesa.ro.

mihai rait dorel din las fierbiti are o sotie superba cum arata si cat de frumoasa este ana maria size19 jpg
1 vladimir putin coronavirus 1 jpg jpeg
kate middleton jpg jpeg
1 o femeie la laptop jpg jpeg
retete cartofi png
BeFunky collage (6) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
sare cartofi prajiti jpeg
yoga 2176668 1280 jpg
retete cartofi png
cuplu
femeie bronz jpeg
familie fericita aeroport vacanta jpg