Jakob te învaţă cum să găteşti prăjitură cu dovleac

Ultima actualizare:

    Prăjitură cu dovleac
Prăjitură cu dovleac

Jakob Hausmann, prezentatorul show-ului gastronomic din cadrul matinalului „România zi de zi” (TVR 1), inaugurează la restaurantul său, Mica Elveţie, sezonul dovleacului. Îl veţi putea regăsi în  supe-creme, orez, dar şi deserturi. Iată două reţete simplu de preparat acasă.

Ingrediente: aluatul: 100 g amaretti (fursecuri), 400 g făină, 150 g zahăr, o linguriţă praf de copt, 250 g unt, o priză sare; umplutura: 400 g miez de dovleac, 400 g mere, 150 g zahăr, coajă de lămâie, 3 linguri stafide, o linguriţă scorţişoară, zahăr pudră.

Preparare: fursecurile se sfărâmă fin şi se amestecă bine cu restul ingredientelor pentru aluat. Jumătate din acest aluat se dispune pe fundul unei tăvi tapetate cu hârtie de copt. Ambele bucăţi de aluat se dau la frigider. Merele şi dovleacul se dau pe răzătoarea mare, se amestecă bine cu restul ingredientelor, apoi se toarnă peste aluatul din tavă. Se acoperă cu cealaltă jumătate de aluat şi se introduce la cuptor pentru 50-55 de minute. Se presară zahăr pudră. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
zodii horoscop jpg
  Cea mai tare rețetă de Cotlete de miel în sos de miere cu balsamico by Chef Jakob Hausmann
vase gatit jpg
horoscop 17 martie webp
zodii pixabay jpg
click ro jpg
mancare de prune afumate cu carne jpeg
Drob de miel FOTO Cumvaplace.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net