Jakob te învaţă cum să găteşti supă-cremă de dovleac
Jakob Hausmann, prezentatorul show-ului gastronomic din cadrul matinalului „România zi de zi” (TVR 1), inaugurează la restaurantul său, Mica Elveţie, sezonul dovleacului. Îl veţi putea regăsi în supe-creme, orez, dar şi deserturi. Iată două reţete simplu de preparat acasă.
Ingrediente: 600 g dovleac, un morcov, 50 g ţelină, un praz, 50 g unt, 100 ml vin alb, 600 ml bulion de legume, 200 g smântână, o legătură pătrunjel, sare, piper.
Preparare: miezul dovleacului, morcovul şi ţelina se taie cubuţele, prazul în rondele şi toate se înăbuşă în untul încins. Se stinge cu vinul alb, se adaugă bulionul de legume şi se fierbe circa 4 minute. Se pasează legumele cu mixerul, se adaugă jumătate din smântână, se condimentează după gust. Pătrunjelul se presară deasupra, în farfurie.