Mâncarea tradițional românească, care l-a cucerit pe Regele Charles al III-lea. Românii o consideră cea mai simplă rețetă

Dacă vorbim despre preparatele preferate ale membrilor Casei Regale din Marea Britanie, cu siguranță ne gândim la ceva sofisticat. În realitate, însă, lucrurile nu stau deloc așa. De exemplu, mâncarea preferată a Regelui Charles al III-lea este una tradițional românească.

Regele Charles al III-lea, cucerit de tocănița românească / Sursă foto: Colaj Click
Regele Charles al III-lea, cucerit de tocănița românească / Sursă foto: Colaj Click

Mâncarea românească preferată de Regele Charles al III-lea

Mâncarea preferată a Regelui Charles a fost dezvăluită de cei care l-au găzduit în Transilvania, în urmă cu mai mult timp. Se pare că acesta s-ar fi lăsat cucerit de o mâncare tradițională din România. Mai mult, de fiecare dacă când ajunge aici, noul suveran al Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, ar prefera să mănânce produse tradiționale, în special tocănița săsească, a cărei rețetă este extrem de simplă.

Pe de altă parte, Regele Charles al III-lea, care deține și câteva proprietăți la noi în țară, obișnuiește să mănânce ciorbe tradiționale, dar și deserturi făcute de casă, ori de câte ori ajunge pe meleagurile românești.

Tocănița săsească preferată de Regele Charles al III-lea se prepară foarte ușor, potrivit unei rețete mai vechi. În timp ce unii români aleg să o gătească doar cu legume, alții preferă să o servească cu carne de iepure.

Cum se prepară rețeta de tocăniță săsească cu legume sau carne de iepure

Pentru ingrediente, aveți nevoie de: 10 cepe, un litru de suc de roșii, un morcov, o legătură de mărar, 3 căței de usturoi, o frunză de dafin, dar și o lingură de ulei. De asemenea, aveți nevoie și de o întreagă listă cu condimente, precum: sare, piper, o lingură de zahăr, boia dulce și iute, după gustul fiecăruia. Opțional, se adaugă 700 de grame de carne de iepure.

Metoda de preparare este rapidă și simplă. Mai întâi se curăță ceapa și se taie în felii mai groase, apoi se pune uleiul la călit alături de usturoiul pisat, morcovul dat pe răzătoare și foaia de dafin. Când ceapa devine translucidă, se adaugă sucul sau pasta de roșii și restul condimentelor, după gust. Tocănița se lasă la foc mic pentru aproximativ 15 minute, amestecând treptat, pentru a nu se prinde de vas. Înainte de a servi tocănița cu legume, se adaugă mărarul proaspăt tocat.

În schimb, cei care optează pentru varianta cu carne de iepure, trebuie să știe că rețeta este puțin diferită. În acest caz, se începe prin a încinge uleiul într-o cratiță unde se vor prăji bucățile de carne. Ulterior, carnea se scoate și se pune ceapa tocată care se lasă pe foc până se înmoaie. Se adaugă, apoi, usturoiul, roșiile, dafinul și se condimentează, după gust. Bucățile de carne se pun în sosul rezultat și se toarnă cam 100 de ml de apă. Totul se lasă la fiert timp de 40 de minute, cu capac.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Sistem PAtriot   exercitiu militar   Foto FAcebook MApn Lt  Radu Chirilă jpg
image
image
image
image
image
image
Andrei Voica photo 1 jpg
zodia leu jpeg
horoscop 26 martie jpg
horoscop, zodii, stres jpg
zodii noroc jpeg
chiftele pexels jpg
Descopera ce distruge relatia de cuplu si ce i apropie pe parteneri webp
ten frumos jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net