Negresă cu vişine şi lapte condensat – Carmen Nadaban
Pentru blat: 9 ouă, 375 g ciocolată cu lapte, 375 g unt, 240 g fain, 450 g zahăr, praf de copt; Pentru cremă o conservă lapte condensat, 250 g unt, vişine fără sâmburi;
Mod de preparare
Topim ciocolata împreună cu untul pe baie de aburi, iar separat mixăm ouăle cu zahărul până devine că o spumă. Când ciocolata şi untul s-au topit, amestecăm bine şi lăsăm să se răcorească cât să nu fie fierbinte, după care adăugăm această peste ouă şi mixăm. Adăugăm treptat făina amestecată în prealabil cu praful de copt.Turnăm compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dăm la cuptorul preîncălzit (180 grade) maxim 30 minute. Când blatul este gata lăsăm să se răcească complet. Între timp se pune cutia cu lapte condensat într-o oală şi se umple cu apă. Se fierbe la foc mic o oră, apoi se lasă la răcit şi se deschide conservă de lapte condensat. Untul se bate spumă şi se adaugă treptat laptele condensat care s-a caramelizat. Se întinde crema peste blat şi se dă la rece să se întărească. În cremă se pot pune şi vişine din borcan.