O idee de prânz super gustoasă de la Cori Grămescu: sautée de mazăre cu mentă și somon
Vremea de afară nu prea ne îmbie la gătit și, probabil, nici la mâncat. Însă, deși este foarte cald iar hidratarea este pe primul loc, nu trebuie să uităm de nutrienții care îi asigură organismului nostru energia necesară pentru a funcționa corect. Expertul în nutriție Cori Grămescu ne propune o rețetă de prânz super gustoasă și ușor de preparat.
Pentru că nu avem niciun chef să stăm cu orele în bucătărie pentru a prepara felurile de mâncare preferate, Cori Grămescu ne propune un ” sautée de mazăre cu mentă și somon”. Rețeta se găsește pe pagina ei de Facebook.
Pentru această rețetă este nevoie de următoarele ingrediente:
-câteva crenguțe de mentă
-400 de g de mazăre extra-fină congelată
-ulei de măsline
-2 bucăți de somon sau păstrăv somonat
-salată iceberg
-oțet de zmeură
Cum se prepară ”Sautée de mazăre cu mentă și somon”, ideea de prânz de la Cori Grămescu
Se pun 4-5 crengi de mentă bine spălate se pun la fiert împreună cu 400 de g de mazăre extra-fină congelată. Când mazărea se înmoaie, se scot boabele în sită și se înlătură frunzele de mentă. Se sotează boabele de mazăre în 10 g ulei de măsline, 5 linguri de apă și se adaugă la final mentă proaspăt tocată. Se asezonează cu sare de mare și zeamă de lămâie iar medalioanele de somon se gătesc pe hârtie pergament la cuptor.
O porție înseamnă un medalion de somon și 8 linguri de sautée de mazăre, împreună cu o garnitură de salată iceberg asezonată cu sare, piper alb și oțet de zmeură.
Specialista mai precizează că cei cărora nu le place somonul, pot folosi în această rețetă orice pește de apă sărata de captură, de la macrou la stavrid.
Citește și:Antrenoarea Cori Grămescu ne dezvăluie secretul siluetei