O reţetă gustoasă pe zi: Brioşe aromate cu morcovi

Ultima actualizare:

Preparare: Se cerne făina cu praful de copt şi sarea, se mixează cu untul, zahărul şi ouăle. Se adaugă ghimbirul, scorţişoara, nucile măcinate, morcovii raşi pe răzătoarea mică şi se amestecă cu o lingură de lemn până se omogenizează. Se toarnă compoziţia în forme de brioşe unse sau tapetate cu hârtie specială şi se introduc în cuptorul preîncălzit pentru circa 20 de minute. Între timp, se opăresc migdalele cu apă clocotită circa 10 minute. Se clătesc cu apă rece, se decojesc şi se usucă în cuptorul încins până devin casante, fără a se rumeni. Se toacă fin şi se mixează cu zahărul pudră, albuşurile, zeama de lămâie şi esenţa pentru a se obţine o pastă asemănătoare cu plastilina. Brioşele se lasă să se răcească şi se decorează cu frişcă. Din marţipanul frământat cu colorant alimentar portocaliu şi verde se modelează morcovi mici (ca în imagine), care se aşază deasupra, ca decor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop financiar 1 webp
Jumari FOTO Cristina Stancu3 jpg
zodii norocoase webp
prajitura1 jpeg
Pomana porcului FOTO Shutterstock jpg
Descopera ce distruge relatia de cuplu si ce i apropie pe parteneri webp
chef catalin scarlatescu foto antena 1
KV CSR landscape jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net