O reţetă gustoasă pe zi: Chiftele cu sos la cuptor
Ingrediente:
Pentru chiftele: 400 g carne vită şi porc tocată, 2 ouă, 4 linguri pătrunjel tocat, 50 g pesmet, sare, piper, făină, ulei pentru prăjit; Pentru sos: 3-4 linguri ulei, 1 tijă de ţelină tocată, 1 ceapă mare tocată, 1 ardei iute tăiat fin, 1 lingură pastă de tomate, 4 căţei de usturoi zdrobiţi, 200 g năut, 1 ardei gras roşu tăiat cubuleţe, 1 ardei gras verde tăiat cubuleţe, 400 g roşii fără coajă, 1 linguriţă zahăr, 3 foi de dafin.
Preparare:
Pentru chifteluţe, amesteci carnea tocată cu pătrunjelul, ouăle şi pesmetul, condimentezi cu sare şi piper şi omogenizezi compoziţia. Formezi 10-12 chiftele de aceeaşi mărime, le aşezi pe un platou cu făină şi le dai la frigider. Pentru sos, căleşti ţelina şi ceapa în ulei până devin sticloase. Pui usturoiul şi ardeiul iute, rupi foile de dafin şi adaugi ardeii graşi. Încorporezi roşiile şi pasta de tomate şi fierbi sosul, la foc mic, ca să mai scadă. Adaugi boabele de năut şi zahărul, amesteci, apoi iei de pe foc. Prăjeşti chiftelele. Torni sosul într-o tavă de copt şi aşezi chiftelele unele lângă altele. Acoperi tava cu folie de aluminiu şi o dai 30-40 de minute la cuptorul preîncălzit.