O reţetă gustoasă pe zi: Chiftele umplute cu varză călită
Ingrediente:Pentru aluatul de chifle:450 g făină 250 ml lapte călduţ1 cub de drojdie 2 linguriţe zahăr1 linguriţă sare 50 g unt1 gălbenuş pentru uns chiflele1 lingură lapte care se amestecă cu gălbenuşulPentru umplutură:1 varză, potrivită ca mărime4 linguri ulei piper boabe sarePentru garnisit:2 fire ceapă verde 1 ardei gras roşu 100 g caşcaval ras, opţional4 linguri cu mac
Preparare:
1. Pentru chifle amesteci laptele, drojdia, zahărul, sarea, untul topit cu făina şi frămânţi un aluat omogen. Modelezi un sul din aluat şi tai bucăţi egale din care formezi chifle rotunde pe care le aşezi într-o formă tapetată cu hârtie de copt. Le laşi la crescut 30 de minute, apoi le ungi cu gălbenuş bătut cu lapte, le presari cu mac şi le coci, aproximativ 25 de minute, la foc potrivit.
2. Între timp, tai varza fideluţă, o freci cu sare, o storci de zeamă şi o căleşti cu ulei bine încins. Adaugi piper boabe şi, din când în când, câte puţină apă, continuând călirea până când este bine pătrunsă şi se rumeneşte uşor.
3. Tai chiflele în două, pe orizontală, scobeşti miezul şi îl înlocuieşti cu varză călită. Decorezi cu rondele de ceapă verde, cubuleţe de ardei gras şi opţional cu caşcaval ras.