O reţetă gustoasă pe zi: Chifteluțe de pui cu cartofi natur
Azi avem pentru voi o reţetă gustoasă: chifteluţe de pui cu cartofi natur.
Pentru chifteluţe:
● 400 g piept de pui, tocat ● 2 ouă ● 50 g pesmet ● sare ● piper
● făină ● ulei, pentru prăjit
Pentru cartofii natur:
● 8 cartofi noi
● apă
● sare
● piper
● 1 lingură unt
● mărar tocat
Pentru sos:
● ½ cană vin alb sec ● 1 ceapă tăiată fin ● 1 cană smântână grasă
● 2 linguri muştar ● 2 linguri boabe de muştar ● 100 g mazăre sotată
● 1 lingură mărar tocat ● sare ● piper
Mod de preparare Chifteluțe de pui cu cartofi natur
Pentru chifteluţe, amesteci carnea tocată cu ouăle şi pesmetul, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi frămânţi compoziţia cu mâinile, până la omogenizare. Formezi chiftele de
aceeaşi mărime, le dai prin făină şi le prăjeşti într-o cantitate suficientă de ulei, până se rumenesc. Le scoţi pe hârtie absorbantă şi le laşi să se răcească.
Pentru sos, fierbi vinul alb cu ceapa, la foc mare, până se evaporă lichidul. Reduci flacăra,
adaugi smântâna şi fierbi la foc mic până scade sosul. Adaugi muştarul, boabele de
muştar, mazărea şi mărarul. Mai ţii pe foc mic 2 minute, ca să se combine aromele.
Condimentezi sosul cu sare şi piper, după gust. Dai deoparte, ca să se răcească.
Freci cartofii cu sare grunjoasă, îi speli bine şi îi tai jumătăţi sau sferturi. Îi pui într-un vas cu apă şi puţină sare şi îi fierbi 15 minute până se înmoaie. Scurgi apa şi îi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Adaugi untul şi mărar verde, după gust, şi îi serveşti cu chifteluţe şi cu sos cald.