O reţetă gustoasă pe zi: Ciorbă cu smântână
Ultima actualizare:
- Ingrediente
- 500 g varză de Bruxelles (congelată)
- 1 fir de praz (partea albă)
- 2-3 fire de ceapă verde
- 2 morcovi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 ardei gras
- 2 linguri ulei
- pătrunjel verde
- 300 ml borş de casă (sau zeamă de lămâie)
- 2 ouă
- 4 linguri smântână
- sare
- piper
Preparare
Cureţi şi tai legumele, le căleşti câteva minute, adaugi verzele şi continui călirea încă 5 minute, amestecând din când în când. Adaugi doi litri de apă caldă, sare şi piper, după gust, acoperi oala cu capac şi laşi să fiarbă 20-25 de minute, până când varza este bine pătrunsă.Adaugi borşul fiert şi spumuit separat. Laşi să dea câteva clocote şi iei oala de pe foc.Separat, baţi ouăle cu smântâna, adaugi câte jumătate de polonic din ciorba fierbinte, în timp ce baţi ca să nu se taie. Continui să adaugi zeamă în castron până smântâna ajunge la temperature ciorbei, după care o torni în oală. Opreşti focul şi o serveşti asezonată cu pătrunjel verde.