O reţetă gustoasă pe zi: Crochete de orez
Ingrediente: 600 g orez, 3 ouă , 2 albuşuri , 50 g parmezan ras, 150 g telemea de vacă, 40 g şuncă tăiată cubuleţe, 2 linguri făină, 4 linguri pesmet , 2 linguri boia dulce , 1 praf de şofran, ulei pentru prăjit, sare, piper
Preparare: Se dizolvă şofranul într-un bol mic cu 125 de apă călduţă, apoi se toarnă peste orezul spălat şi scurs, aşezat într-o cratiţă. Se adaugă o linguriţă de sare şi se fierbe, la foc mic, până când orezul absoarbe apa complet. Se ia de pe foc şi se lasă acoperit până se răceşte şi înfloreşte frumos. Se adaugă trei gălbenuşuri şi telemeaua rasă, se amestecă bine, apoi se adaugă trei albuşuri bătute spumă şi se amestecă uşor. Se modelează între palmele unse cu albuş bătut crochete rotunde, se face o adâncitură în mijloc, în care se pun bucăţele de şuncă, apoi se refac crochetele. Se trec prin albuş, parmezan ras, apoi prin făină amestecată cu sare şi piper, după care se tăvălesc prin pesmet amestecat cu boia dulce şi se rumenesc în ulei bine încins.