O reţetă gustoasă pe zi: Ghebe la cuptor
Ultima actualizare:
Click! te ajută să redescoperi plăcerea bucăriei tradiţionale româneşti. Miercuri, 15 iulie îţi oferim o delicioasă reţetă de Ghebe la cuptor.
Ingrediente
- 1 kg ghebe
- 300 g tăieţei
- 2 cepe
- 2 ardei graşi roşii
- 200 g caşcaval
- 4 castraveţi muraţi
- 2 linguri ulei
- 200 g coacăze pentru decor
- sare
- piper
Preparare
- Curăţă ghebele, spală-le bine şi taie-le în două sau cum doreşti. Fierbe tăieţeii în apă cu sare, după care îi clăteşti, să se ducă amidonul, şi-i pui la scurs.
- Pune uleiul într-o tigaie şi căleşte cepele tocate mărunt sau date pe răzătoarea mare.
- După ce s-a înmuiat ceapa, adaugă ardeii graşi tăiaţi fâşii subţiri şi ghebele. Lasă pe foc circa 10 minute, după care pune-o la răcit.
- Într-un vas, amestecă tăieţeii cu compoziţia de ciuperci, castraveţii muraţi tăiaţi felii sau cum doreşti, cu sare şi cu piper.
- Amestecul îl aşezi într-o tavă unsă cu unt, adaugi caşcavalul ras și dai la cuptor pentru 15 minute. Ciupercile se servesc calde, decorate cu coacăze.