O reţetă gustoasă pe zi: Ghebe la cuptor
Ingrediente
1 kg ghebe
300 g tăieţei
2 cepe
2 ardei graşi roşii
200 g caşcaval
4 castraveţi muraţi
2 linguri ulei
200 g coacăze pentru decor
sare
piper
Preparare
Curăţă ghebele, spală-le bine şi taie-le în două sau cum doreşti. Fierbe tăieţeii în apă cu sare, după care îi clăteşti, să se ducă amidonul, şi-i pui la scurs. Pune uleiul într-o tigaie şi căleşte cepele tocate mărunt sau date pe răzătoarea mare.După ce s-a înmuiat ceapa, adaugă ardeii graşi tăiaţi fâşii subţiri şi ghebele. Lasă pe foc circa 10 minute, după care pune-o la răcit. Într-un vas, amestecă tăieţeii cu compoziţia de ciuperci, castraveţii muraţi tăiaţi felii sau cum doreşti, cu sare şi cu piper.Amestecul îl aşezi într-o tavă unsă cu unt, adaugi caşcavalul ras și dai la cuptor pentru 15 minute. Ciupercile se servesc calde, decorate cu coacăze.