O rețetă gustoasă pe zi: Ghimbir murat
Rețeta gustoasă de azi este Ghimbir murat.
Ingrediente Ghimbir murat:
500 g ghimbir proaspăt, 300 ml apă, 1 lingură sare grunjoasă, ½ linguriță ghimbir pudră, 200 ml oțet, 1 linguriță, zahăr, ½ sfeclă roșie, opțional.
Preparare Ghimbir murat:
Alegi ghimbir tânăr și subțire. Îl cureți de coajă, îl speli, apoi cu un cuțit econom îl tai fâșii subțiri, pe lung. Prepari, pe focul mic, o saramură din apă și sare. Adaugi oțetul, pudra de ghimbir, dizovi zahărul și oprești focul. Pui ghimbirul în borcane, presezi bine și torni saramura. Dacă dorești să obții o culoare frumoasă, roz, pui în fiecare borcan o felie de sfeclă roșie. Sigilezi borcanele și le fierbi în baie de apă, 15-20 de minute. Le lași la murat o lună înainte de a consuma ghimbirul. Este ideal cu sushi, cu pește sau cu legume gătite în stil asiatic.