O reţetă gustoasă pe zi: Inimioare pufoase și aromate
Ultima actualizare:
Ingrediente
- 500 g făină
- 25 g drojdie de bere
- 150 ml lapte cald
- 3 linguri zahăr
- 2 ouă
- 3 linguri ulei
- 1 lingură esenţă de vanilie
- coajă rasă de lămâie
- 1 praf de sare
- 400 ml ulei pentru prăjit
- 200 g zahăr pudră aromat cu vanilie
Preparare: Freci drojdia cu puţin lapte şi două linguri de făină, prepari o maia pe care o laşi să dospească la loc cald.Amesteci restul laptelui încălzit împreună cu zahărul, ouăle, sarea, coaja de lămâie şi esenţa de vanilie. Adaugi apoi maiaua şi făina. Frămânţi, adăugând treptat uleiul călduţ, până se obţine un aluat uniform şi elastic. Laşi la dospit circa 25 de minute, la loc cald.Întinzi aluatul în foaie, decupezi diferite forme de gogoşi, le laşi să mai crească 10-15 minute şi apoi le prăjeşti în baie de ulei. Le scoţi pe prosoape absorbante pentru a înlătura excesul de grăsime şi le tăvăleşti prin zahăr pudră aromat cu vanilie.