O reţetă gustoasă pe zi: Lasagna cu broccoli
Ingrediente
500 g broccoli congelat
200 g foi de lasagna
1 ceapă potrivită
1 lingură ulei
1 lingură unt
1 lingură făină
300 ml lapte
100 g smântână
sare
piper
un praf de nucşoară
200 g brânză rasă
Preparare
1. Opăreşti broccoli în puţină apă şi îl laşi la scurs. Fierbi foile de lasagna în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Le laşi la scurs.
2. Topeşti untul la foc mic. Toci ceapa mărunt şi o căleşti în unt.
3. Când ceapa este aurie, presari făina şi o fierbi înăbuşit.
4. Adaugi laptele şi smântâna şi amesteci până ce obţii un sos gros ca o ciulama. Condimentezi cu sare şi piper şi un praf de nucşoară. Laşi să fiarbă 15 minute şi amesteci cu jumătate din brânza rasă.
5. Ungi o tavă termorezistentă cu ulei, aşezi o foaie de lasagna şi ungi foaia cu ulei.
6. Peste foaia de lasagna pui cam jumătate din sosul gros şi nivelezi.
7. Presari bucăţele de broccoli şi puţină brânză. Acoperi cu altă foaie şi repeţi procedeul
până ce termini ingredientele. Ultimul strat trebuie să fie sos.