O reţetă gustoasă pe zi: Mâncare picantă
Ingrediente 1 conopidă medie 6 roşii bine coapte 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 lingură făină 1 lingură ulei 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 1 ardei roşu iute
Preparare
Speli conopida, o desfaci în bucheţele, o fierbi în apa clocotită circa 10 minute, după care o scoţi cu o spumieră şi o aşezi într-o cratiţă sau într-o tavă mai adâncă.Cureţi zarzavatul, îl speli, îl razi şi îl pui la fiert în 1,5 l de apă clocotită, într-un alt vas, împreună cu roşiile curăţate de pieliţe şi tăiate mărunt. Fierte, le scoţi, strecori zeama şi amesteci în ea uleiul şi făina. Tai mărunt ardeiul iute, după ce i-ai scos nervurile şi seminţele şi îl adaugi în zeamă.Torni sosul peste conopidă, mişti puţin cratiţa, să se uniformizeze, presari pătrunjel şi mărar tocate fin şi dai vasul la cuptor până ce scade (nu mai mult de 20-25 de minute).