O rețetă gustoasă pe zi: Pavlova cu struguri
Rețeta gustoasă de azi este Pavlova cu struguri.
Ingrediente Pavlova cu struguri:
Pentru blat: 4 albuşuri, 180 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 50 g amidon de porumb, 1 linguriţă oţet, 1 linguriţă zeamă de lămâie; Pentru cremă: 300 ml frişcă lichidă, 100 g struguri spălați, 100 g zahăr pudră.
Preparare Pavlova cu struguri:
Pentru blat, amesteci 3 linguriţe de zahăr cu amidonul. Separat, baţi albuşurile cu zeama de lămâie. Adaugi treptat restul de zahăr şi zahărul vanilat. Încorporezi apoi zahărul amestecat cu amidonul şi cu oţetul. Omogenizezi de jos în sus pentru a nu se lăsa spuma. Pui compoziţia într-o tavă cu hârtie de copt, în care ai desenat în prealabil două cercuri egale. Ai grijă ca marginile să fie puțin mai ridicate, astfel încât bezeaua să fie puțin adâncă la mijloc, ca o farfurie. Coci blaturile de bezea 70-80 de minute. Sunt gata atunci când sunt crocante la exterior şi moi în interior. Lași blaturile la răcit. Pentru cremă, bați frișca lichidă cu jumătate din cantitatea de zahăr până se întărește. Pui frișca în blaturi, adaugi strugurii uscați bine și presari zahărul pudră rămas.